İbrahim Uslu, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.
Uslu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kanun teklifi vereceklerini açıklaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa değişikliği çıkışıyla karşılık verdiği başörtüsü tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'de bir başörtüsü sorunu olduğunun altını çizen Uslu, üniversite ve kamuda bu sorun hissedilmese de özel sektörde hala devam ettiğine dikkat çekti.
Uslu, bu sorunun giderilmesi için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtirken, " Kim kazandı diye soruyorlar? Kimse kazanmasın Türkiye kazansın. Kanun değişikliğinden bütün Türkiye kazançlı çıkmalı." dedi.
Başörtüsüne yönelik yasanın tek başına çıkmasının yeterli olmayacağına vurgu yapan Uslu şunları söyledi:
Burada bir özgürlük sorunu var. İnsanlar ister başı açık olsun, ister kapalı olsun belli dönemlerde bazı kurumlarda yaşıyorlar ve bunun bir yaptırımı falan yok. Yapılması gereken şey mademki devam ediyor, yani aradan geçen 40 yıla rağmen başörtüsü sorunu tartışılıyor, bu mesele çözülememiş demek ki. Sadece özgürlükler garanti altına alınmamalı. Bu özgürlükleri ihlal edenlere de cezai yaptırımlar getirilmeli. Gerçek güvence o zaman olur. Bu anayasa değişikliği yapılsada yine güvence gelmiş olmayacak. Yaptırımın da tanımlanması gerekiyor. Kılık kıyafet üzerinden ayrımcılık yapanlara yönelik cezai yaptırımlar getirilmeli ki insanlar gerçekten korunsunlar, başlarına bir şey geldiğinde gidip bir yere şikayette bulunabilsinler. Dava açsan yaptırımı yok yani.
İktidarı başörtüsü üzerinden eleştiren Uslu, "Bu sorunu çözdük diyorlar ama anayasa teklifi sunuyorlar. Sorun yoksa niyet bunu sunuyorsun. Konuyu kapat gitsin" ifadelerini kullandı.
Uslu, iktidardan değil ama muhalefet cephesinden gelen eleştirilerin bu düzenlemeye neden ihtiyaç duyulduğunu ortaya çıkardığını belirtti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine ilişkin yöneltilen eleştirilere de tepki gösteren İbrahim Uslu "Sayın Kılıçdaroğlu, dezenformasyon olmasın diye çok sayıda gazeteciyle ABD’ye gitti. Sık sık canlı yayın yapıyor. Kılıçdaroğlu, sadece ABD’yi değil, başka ülkelere falan gideceğini açıkladı. Bir tür siyasetçinin böyle merkezleri ziyaret etmemesi eleştirilmeli. Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti gayet doğal bir davranış. Her ziyaret bir komplo teorisiyle açıklanıyor. Bu komplo teorilerine maruz kalmamak için siyaseti bırakmak gerekiyor. İktidarın baskılarına, muhalefetin boyun eğmesi, partinin kapısını kilitlemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
AK Parti oylarında son dönemde artış yaşandı iddialarına da değinen Uslu "Asgari ücret, memur maaş ve ucuz konut açıklamaları sahada karşılık buldu. İki puan falan oylarını arttırdı. Son birkaç günlük yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele söylemleri ise toplumda karşılık bulmadı. Bunlar 2021 yılında söylendi. 21 sonra hala aynı sözleri söylüyorlar. Sorunları halledemediğini AK Parti itiraf etti. Bu siyasal iletişim açısında bir sorun." diye konuştu.
Seçim döneminde AK Parti'nin ekonomik hamlelerle oylarını artıracağı söylemleriyle ilgili ise Uslu "Seçim ekonomisi uygulamaları seçmeni negatiften pozitife döndüren şeyler değil. Halkın 5 yıllık ekonomik sorununu nasıl gidereceksiniz. Çok büyük adımların atılması gerekiyor. Seçim ekonomisi sihirli dernek değil." ifadelerin kullandı.