Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde, Salmonella bakterisine ilk olarak 15 Aralık 2021’de Belçika'nın Arlon kentindeki fabrikada rastlandığı ortaya çıkmıştı.
Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu, 8 Nisan’da bakteri konusunda resmi birimlere gerekli bilgilendirmeyi yapmadığı için Ferrero'nun ruhsatını askıya almıştı.
Eylül ayında yeniden üretim ruhsatı alan Arlon fabrikası 17 Haziran’da başlayan şartlı üretim sürecini geride bırakarak normal üretime geçti.
İtalyan çikolata ve şekerleme üreticisi Ferrero’ya ait Kinder Chocolate’ın Belçika’daki fabrikasında üretilen bazı ürünlerde Salmonella bakterisinin tespit edilmesinin ardından toplatılan ürünler yeniden marketlerde yerini almaya başladı.
İngiltere, Fransa, İrlanda, Almanya, İsveç ve Hollanda'nın da aralarında bulunduğu 12 farklı ülkede yüzlerce kişiye bakteri bulaşmasına neden olan Kinder Sürpriz yumurtaları birçok ülkede market raflarına geri döndü.