Tebbet Suresi adını ilk ayetinde yer alan 'Tebbet' kelimesinden almıştır. Tebbet Suresi, halk arasında “Mesed Suresi” ya da “Leheb Suresi” olarak da bilinir.
Tebbet suresi namaz surelerinden biridir. Sure Mekke döneminde indirilmiştir. Mushaftaki sıralamada yüz on birinci, iniş sırasına göre altıncı sûredir. 5 ayetten oluşmaktadır.
Kur'an-ı Kerim'in 30. cüzünde bulunan Tebbet Suresi, 603. sayfada yer almaktadır. Tebbet “kahrolsun, kurusun” anlamlarını taşımaktadır.
Peygamber efendimize en çok muhalefet edenlerin arasında amcası olan Ebu Leheb ve karısı geliyordu. Tebbet suresinin Ebu Leheb'e beddua ile başlar. Zengin olan Ebu Leheb'e servetinin ve çocuklarını kendisini korumadığı bildirilmektedir. Ebu Leheb'in karısı Ümmü Cemil'in de cehenneme gireceği belirtilmektedir.
Tebbet suresi 7 kez okunduğunda hastalıklardan kurtulmaya yardımcı olur. 1000 kez okunduğunda düşmanın helak olacağı aktarılmaktadır. Surenin faydaları arasında şifa olduğu da söylenmektedir. Okuyan kişinin her türlü zarardan ve hastalıktan korunacağı da faydaları arasındadır.
Nazara karşıda okunabileceği gibi alimler surenin daha bir çok fayda faziletinden bahsetmektedir.
Sure namaz sureleri arasında yer almaktadır. Namazların dışında da okunması tavsiye edilir. Okunması için herhangi zaman veya mekan sınırlaması yoktur.
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebb
2- Mâ eğnâ anhü mâlühû ve mâ keseb
3- Seyeslâ nâren zâte leheb
4- Vemraetühû hammâletelhatab
5- Fî cî dihâ hablün min mesed
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da.
2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.
3. O, alevli bir ateşte yanacak.
4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).
5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.