Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Halk TV'de gündeme dair soruları yanıtladı. Seçim güvenliğinin önemine dikkat çeken Karamollaoğlu, bürokratların da bu hükümetin gidici olduğunu gördüklerini belirtti.
“ Onun için kendilerini riske atamazlar. Bürokratlar eskisi kadar rahat olmaz. Bir emir gelse de bunu uygulamazlar gibi geliyor bana. Çünkü hesabını başka bir hükümete verecekler" diyen Karamollaoğlu, "Umut ediyoruz ki seçim günü güvenlik konusunda hukuksuz bir şey yapmazlar. Kuralları çiğnememelerini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Karamollaoğlu şunları dile getirdi:
Buradaki muradımız tek amblem altında seçime girmek. Biz 20 küsur yıldır çalışan eski bir partiyiz. Biz seçime giderken bir liste yapalım oturup beraber bu listeyi hazırlayalım diye bir teklif götürdük. Herkes kendi ambleminin altında seçime gidilmesini istiyor. Fakat tecrübeyle de alakalı biz 20 yıldır seçime gidiyoruz. Bu nedenle bizimle birlikte seçime gidilmesi mantıklı. CHP'nin listelerinden seçime gitmek teklif olarak geldi ama biz onu doğru bulmadık."
Bizim teklifimiz şu oldu. İki aylığına ara verip bayrak göstermeden seçimlere gitmek. İki ay sonra Meclis'te güçlü bir şekilde temsil edilip sesimizi duyurmak. Çünkü biz partiler olarak ittifak yapalım ölüme kadar böyle olsun demiyoruz ki. Siyasi partiler seçimden sonra kendi faaliyetlerini devam ettirirler. TBMM'de yeterli sayıları varsa kendi gruplarını kurarlar. Seslerini duyururlar. Tabii bu siyasi bir karardır.
CHP'nin listelerinden girme teklifi geldi. Bazı arkadaşlarımız dile getirdi. Bizim insanımızda da tabii bir bloklaşma var. Zihniyet olarak. Solda şöyle bir karar kılmışsak, öbür tarafa oy vermeye kolay kolay elimiz gitmez. Beri tarafta karar kılmışsak bu sefer sola kaymaya gönlümüz rıza göstermez. Şimdi ben bunu söyleyince bazıları belki tepki gösterebilir ama CHP 1950'den beri belli bir kesime hitap etti. Meseleleri ele alış tarzına baktığımız zaman yüzde 25 bandının üstüne çıkamadı. Sadece bir kere Ecevit zamanında çıktı o da yüzde 36 civarıydı. Neden? İşte bu nedeni bulup da sizin karşınızdakilere tavır koyacağınıza 'ya biz nerede farklıyız, neden farklıyız, bir arada olamaz mıyız?' diye soru sorduğumuzda, onun cevabını Sayın Kılıçdaroğlu kendi kendine verdi. 'Biz geçmişte bazı hatalar yaptık. Helalleşmek istiyoruz' dedi. Bu çok önemli bir adım. Biz Kılıçdaroğlu ile her noktada meselelere aynı açıdan bakıyoruz demiyoruz ki. Kimse de demiyor. Ama şu anda ittifak ettiğimiz konu şu; bu sistem değişmeli. Biz neden bir araya geldik? Sistemi değiştirmek üzere.
Kılıçdaroğlu, geçmişte yanlışlar yaptığını kabul ediyor. "Biz de hatamızı kabul edelim siz de" diyerek ilerledi. Siyasette kutuplaşmayı Kılıçdaroğlu yıktı. Kılıçdaroğlu ile çalışmış bürokratlardan bana şunlar geldi. Bir, 'Kılıçdaroğlu dürüsttür', iki, 'Kılıçdaroğlu çalışkandır'. Bunlar devlet adamlığı için çok önemlidir.
'Endişeli muhafazakarların hepsinin ikna olduğunu söylemek zor. Ama seçimden sonraki icraatlar bunun için çok önemlidir. Bizim, her partinin ayrı programları var. Şimdilik biz aynı yoldayız ileride ne olur bilmiyorum. Ama ben Kılıçdaroğlu'nun kutuplaştırmayı asgari seviyeye indireceğini düşünüyorum.
Seçim kanaatimce kazanılır. Millet İttifakı lehine yüzde 45-55 civarı oran alabileceğimizi düşünüyorum. Tayyip Bey kaybetme ihtimalinin büyük olduğunu gördü. Bu nedenle başka partilerle bir araya gelip kendileri için doğru olanı yapıyorlar ama onlar için doğru olan bizim için dezavantaj.”