Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubu olan meze genellikle soğuk servis edilir.
Ana yemek öncesi aperitif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir.
Pratik Kapya Biber Mezesi nasıl yapılır?
Pratik Kapya Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler;
- 7-8 adet kapya biber (ben buzluktan kullandım)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri fırında közlüyoruz
- Közlenmiş biberlerin kabuğunu soyup güzelce küçük küçük doğruyoruz.
- Zeytinyağı döktüğümüz tavada güzelce kavuruyoruz, kavrulduktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurt ve sarımsağı hazırlıyoruz servis yapacağınız tabağa önce soğumaya bıraktığınız biberleri doldurup yoğurtlu karışımı ekleyip, isteğe göre tuz atıyoruz.
AFİYET OLSUN..