Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubu olan meze genellikle soğuk servis edilir.
Ana yemek öncesi aperitif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir.
Kabak Meze Nasıl yapılır?
Kabak Meze Tarifi İçin Malzemeler;
- 1 tane büyük boy kabak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Yarım tutam dereotu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz karabiber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Ceviz
- Toz biber
Nasıl yapılır?
- Kabağı soyup rendeleyelim.
- Sıvı yağ alarak birkaç dakika tava da soteleyelim.
- Daha sonra tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım.
- Bir kapta yoğurt ve mayonezi karıştıralım.
- Dereotunu soğuyan kabağı da ekleyelim güzelce karıştırıp servis tabağına alalım.
- Üzerine tereyağında toz biberi biraz kızdırıp dövüşmüş ceviz ekleyelim
AFİYET OLSUN..