Doğu Akdeniz'de ve özellikle Türk mutfağında yer alan bir yiyecek grubu olan meze genellikle soğuk servis edilir.
Ana yemek öncesi aperitif olarak yenildiği gibi, çilingir sofralarının da vazgeçilmez öğesidir.
Yoğurt Soslu Kabak Salatası nasıl yapılır?
Yoğurt Soslu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler;
- 2 adet kabak
- Yarım fincan zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Zerdeçal
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 4 adet ceviz
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- Kabakları rendeliyoruz ,tavaya zeytinyağ ekerek ısınınca kabakları ilave ediyoruz 5 dakika pişiriyoruz .
- Sonra tuz ve diğer baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 dakikada öyle döndürüp servis tabağına alıyoruz.
- Sarımsak ezilip yoğurt ile karıştırıyoruz .
- Tuz ilave edip kabakların üzerine ilave ediyoruz .
- Cevizleri kırıp tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile birlikte kavuruyoruz.
- Altını kapatıp kırmızı toz biber ilave edip yoğurdun üzerine döküp biraz dereotu serpiştiriyoruz.