Kırmızı Eti mangalda pişirirken yumuşak ve lezzetli olmasını istiyorsak bu püf noktalarını dikkate almalıyız.
Etin Kalitesi
Öncelikle mangalda pişireceğiniz etin kaliteli olması gerekiyor. Çünkü kaliteli et seçiminde sonuç lezzet ve yumuşaklık olacaktır.
Eti seçerken, renginin canlı olmasına, yağının içine yayılmış olmasına, dokusunun yumuşak olmasına dikkat edilmelidir.
Etin Marinesi
Marine için sirke, limon suyu, süt, soya sosu ve baharatlar kullanılabilir. Et, 1 saat marine edilmelidir.
Oda Sıcaklığı
Et oda sıcaklığında bekletilirse daha eşit bir şekilde pişer ve yumuşak olur. Pişmeden önce en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletilmesi gerekir.
Pişirme Süresi
Etin kalınlığına, ısısına ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişebilir. Daha az pişirilen etler daha yumuşak olur. Et pişirilme süresi boyunca sık sık kontrol edilmelidir.
Etin Dinlendirilmesi
Mangalda pişirilen etlerin en az 10 dakika dinlendirilmesi gerekir.
Etin Pişirme Yöntemi
Bazı yöntemler arasında, direkt ateşte pişirme, ızgara yapma veya alüminyum folyoya sararak pişirme yer alabilir.
Etin Kesimi
Etin, kılçığına paralel şekilde kesilmesi tavsiye edilir.
Etin Tuzlama Zamanı
Etin pişirilmeden önce tuzlanması önerilmez. Etin daha sert ve kuru olmasına yol açar. Tuz, etin sularını çeker ve sonuçta etin kurumasına yol açar.
Etin Sıcak Tutulması
Etin daha lezzetli ve yumuşak kalmasına yardımcı olur. Pişirilen et sıcak bir yerde muhafaza edilmelidir.