Kırmızı Et Mangalda Nasıl Yumuşak Olur?

Yaz aylarının vazgeçilmez aktivitesi mangalda et pişirmek bazı püf noktaları uygulandığında zor değil. İşte o püf noktalar...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
31 Mayıs 2023 17:04
GÜNCELLEME
31 Mayıs 2023 17:29
Kırmızı Et Mangalda Nasıl Yumuşak Olur?
Büşra Ünal Yazar

Kırmızı Eti mangalda pişirirken yumuşak ve lezzetli olmasını istiyorsak bu püf noktalarını dikkate almalıyız. 

Etin Kalitesi

Öncelikle mangalda pişireceğiniz etin kaliteli olması gerekiyor. Çünkü kaliteli et seçiminde sonuç lezzet ve yumuşaklık olacaktır. 

Eti seçerken, renginin canlı olmasına, yağının içine yayılmış olmasına, dokusunun yumuşak olmasına dikkat edilmelidir. 

Etin Marinesi

Marine için sirke, limon suyu, süt, soya sosu ve baharatlar kullanılabilir. Et, 1 saat marine edilmelidir. 

Oda Sıcaklığı

Et oda sıcaklığında bekletilirse daha eşit bir şekilde pişer ve yumuşak olur. Pişmeden önce en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletilmesi gerekir. 

Pişirme Süresi

Etin kalınlığına, ısısına ve pişirme yöntemine bağlı olarak değişebilir. Daha az pişirilen etler daha yumuşak olur. Et pişirilme süresi boyunca sık sık kontrol edilmelidir. 

Etin Dinlendirilmesi

Mangalda pişirilen etlerin en az 10 dakika dinlendirilmesi gerekir. 

Etin Pişirme Yöntemi

Bazı yöntemler arasında, direkt ateşte pişirme, ızgara yapma veya alüminyum folyoya sararak pişirme yer alabilir.

Etin Kesimi

Etin, kılçığına paralel şekilde kesilmesi tavsiye edilir.

Etin Tuzlama Zamanı

Etin pişirilmeden önce tuzlanması önerilmez. Etin daha sert ve kuru olmasına yol açar. Tuz, etin sularını çeker ve sonuçta etin kurumasına yol açar. 

Etin Sıcak Tutulması

Etin daha lezzetli ve yumuşak kalmasına yardımcı olur.  Pişirilen et sıcak bir yerde muhafaza edilmelidir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa