Mısır unu çorbası, nasıl yapılır, işte tarifi...
Mısır Unu Çorbası Tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeler;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 4 su bardağı tavuk, et suyu veya sebze suyu
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı mısır tanesi
- 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
Nasıl Yapılır;
- Bir tencerede tereyağı eritilir
- Doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavurulur
- Mısır unu eklenir ve kısık ateşte hafifçe kavurulur
- Tavuk suyu veya sebze suyu yavaşça eklenir, sürekli karıştırılarak kaynamaya bırakılır
- Kaynadıktan sonra ocak kısılır ve çorba 15-20 dakika kadar pişirilir
- Süt eklenir ve karıştırılır
- Pişirilen çorba blenderdan geçirilir ve püre haline getirilir
Süslemek İçin;
- Ayrı bir tavada tereyağı eritilir
- Mısır taneleri eklenir ve kısık ateşte kavurulur
- Taze maydanoz doğranır
AFİYET OLSUN.