Patates püresi ve yanında köfte, ağzınız sulandı mı? Bu muhteşem lezzet için gelsin tarif...
Püreli Köfte Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
Köftesi için;
500 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
Yarım su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
Püresi için;
4 tane patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı;
Patatesler soyulur ve tencereye alınır
Üzerini kapatacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır
Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
Pişen patatesler süzülür ve tencereye geri alınır
Tereyağ, süt, tuz ve karabiber eklenerek püre haline gelene kadar ezilir.
Püreyi sıcak tutmak için tencere ocakta tutulabilir
Köfteler için geniş bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve kıyılmış maydanoz eklenir, Tüm malzemeleri iyice yoğurulur
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanarak köfteler şekillendirilir
Bir tavaya sıvı yağ eklenir ve ısıtılır
Köfteler tavaya alınarak her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir
Pişen köfteler kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür
Servis tabağına püre yayılır ve üzerine kızarmış köfteler dizilir
Püreli köfteler sıcak servis yapılır
AFİYET OLSUN.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.