Püreli Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır?

Akşama ne pişirsem diye düşünüyorsanız, püreli köfteye ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
01 Haziran 2023 19:32
GÜNCELLEME
01 Haziran 2023 19:43
Püreli Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Patates püresi ve yanında köfte, ağzınız sulandı mı? Bu muhteşem lezzet için gelsin tarif...

Püreli Köfte Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan 
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)

Püresi için;

  • 4 tane patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı;

  • Patatesler soyulur ve tencereye alınır
  • Üzerini kapatacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır
  •  Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
  • Pişen patatesler süzülür ve tencereye geri alınır
  • Tereyağ, süt, tuz ve karabiber eklenerek püre haline gelene kadar ezilir. 
  • Püreyi sıcak tutmak için tencere ocakta tutulabilir
  • Köfteler için geniş bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve kıyılmış maydanoz eklenir, Tüm malzemeleri iyice yoğurulur
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanarak köfteler şekillendirilir
  • Bir tavaya sıvı yağ eklenir ve ısıtılır 
  • Köfteler tavaya alınarak her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir
  • Pişen köfteler kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür
  • Servis tabağına püre yayılır ve üzerine kızarmış köfteler dizilir
  • Püreli köfteler sıcak servis yapılır 

AFİYET OLSUN.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa