Bulgur Pilavını biraz renklendirelim dedik, ve patlıcan kattık. Ortaya harika bir lezzet çıktı. İşte tarifi...
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 tane patlıcan
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar yıkanır ve soyucu ile kabukları soyulur
- Daha sonra küp şeklinde doğranır
- Patlıcanlar doğrandıktan sonra tuzlu suda acısının çıkması sağlanır
- Soğan soyulur ve yemeklik doğranır
- Tencereye sıvı yağ eklenir ve ısıtılır
- Doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşene kadar kavurulur
- Suyu süzülen patlıcanlar tencereye eklenir ve karıştırılarak kavurmaya devam edilir
- Patlıcanlar hafifçe kızarana kadar pişirilir
- Pilavlık bulgur eklenir ve kavurmaya devam edilir
- Bulgurlar yağla iyice harmanlanır
- Sıcak su tencereye eklenir
- Limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber de ilave edilir
- Karıştırılır ve kaynamaya bırakılır
- Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılır
- Bulgurlar suyunu çekene kadar, yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir
- Bulgur pilavı piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenir
- Sonra tekrar karıştırılır ve 5 dakika kadar dinlendirilir
- Patlıcanlı bulgur pilavı sıcak olarak servis edilir
AFİYET OLSUN.