Bisküvili rulo pasta, bu enfes lezzete karşı koyamayacaksınız. O zaman gelsin tarif.
Bisküvili rulo pasta nasıl yapılır?
Malzemeler Listesi
İçi İçin;
500 ml. Süt (2,5 su bardağı)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
Bisküvili Hamuru İçin;
1,5 paket rondodan geçirilmiş pötibör bisküvi
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Ganajı İçin:
1 su bardağı krema
110 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı süt
Nasıl Yapılır?
Pastanın iç kısmı için orta boy tencerede süt, irmik ve toz şeker sürekli olarak karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir
İrmikli muhallebi piştikten sonra vanilin üzerine eklenip karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
Geniş bir kasede rondodan geçirilmiş petibör bisküviler, süt, eritilmiş tereyağı ve kakaoyla birlikte yoğurulur ve hamur haline getirilir
Streç film serilen tezgaha kakaolu hamur dikdörtgen olacak şekilde yayılır ve üzeri streç film ile kapatılıp merdaneyle pürüzsüz bir şekil verilir
Üzerindeki streç film çıkarılıp irmikli muhallebi eklenir ve eşit miktarda kakaolu hamurun üzerine yayılır
Merdaneyle aynı işlem muhallebiye de uygulanır.
Hazırlanan dikdörtgen halindeki yumuşak pasta dik konuma getirilip rulo şeklinde sarılır
Dış yüzey streç film ile kaplanıp buzdolabında en az 4 saat bekletilir
Ganajı hazırlamak için krema bir sos tenceresine aktarılır ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtılıp ocaktan alınır
Doğranmış bitter çikolatalar ocaktan alınır, kremanın üzerine eklenir ve eriyene kadar karıştırılır
Süt ilave edilip tekrar karıştırılır
Hazırlanan ganaj, buzdolabından çıkarılan pastanın üzerine dökülür ve 5 dakika bekletildikten sonra çatal yardımıyla odun yüzeyine benzeyen şekiller verilir.
AFİYET OLSUN.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.