Ağlayan pasta nasıl yapılır, İşte tarifi...
Ağlayan pasta nasıl yapılır?
Malzemeler;
- 2 su bardağı un
- 4 tane yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket kabartma tozu
Fırın tepsisini yağlamak için:
Keki ıslatmak için:
Kreması için:
- 1 paket toz krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
Çikolata sosu için:
- 300 gr. bitter çikolata
- 200 gr. krema
Nasıl Yapılır?
Öncelikle Pastanın kekini hazırlamak için;
- Karıştırma kabına toz şeker ve yumurta alınır
- Hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırılır
- Süt ve ayçiçek yağı eklendikten sonra tüm sıvı malzemeler kısa bir süre daha çırpılır
- Un, kabartma tozu ve kakao elenir ve harca eklenir
- Katılan kek harcı mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırma işlemi sürdürülür
- Portakal suyu ilave edilip çırpılır
- Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabı tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcı kaba aktarılır
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir
Pastanın kreması için;
- Toz krem şanti, soğuk sütle çırpıldıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletilir.
Çikolata sosunu hazırlamak için;
- Bitter çikolata küçük küpler halinde kesilir, kaynatılır
- Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirilir
- Fırından çıkan kekin üzerine süt azar azar gezdirilir ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekletilir
- Hazırlanan krem şanti spatula yardımıyla kekin üzerine sürülür
- Akışkan durumda olan oda sıcaklığındaki çikolata sosu pastanın üzerine gezdirildikten sonra dilimlenerek servis edilir
- Üzerinden çikolata akan istenilen şekilde süslenir.
AFİYET OLSUN.