Evinizde yapacağınız sağlıklı süt dilimleri için, gelsin tarif..
Süt dilimi nasıl yapılır?
Malzemeler;
Keki için:
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 çorba kaşığı un
Kreması için:
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 paket çırpılmış krem şanti
- 2 veya 3 damla limon suyu
- 1/2 çay bardağı süt (55 ml)
- 1 yemek kaşığı bal
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krema dolgusu hazırlanır.
- Tüm malzemeler bir kabın içerisinde kıvam alana kadar çırpılır ve buzdolabına koyulur
Keki İçin;
- Yumurtalar ve şeker, şeker eriyene kadar çırpılır.
- Yoğurt ve sıvı yağ eklenir
- Daha sonra vanilya, kabartma tozu, kakao tozu ve un eklenir, iyice karıştırılır
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kek karışımının üzerine yayılır
- Kek önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 10 dakika pişirilir
- Fazla kabarmasını önlemek için, bir veya iki kez fırın kapağı açılır
- Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır
- Yeterince soğuduktan sonra, kek tepsiden dikkatlice çıkarılır, ikiye bölünür
- Krema kekin üzerine yayılır
- Sonra diğer kek üzerine yerleştirilir
- 4 veya 5 saat buzdolabında bırakılır
- Servis için buzdolabından çıkarıldıktan sonra dilimlenir
AFİYET OLSUN.