Fransız kahvaltılarının olmazsa olmazı Kruvasan, evde nasıl yapılır, İşte tarifi...
Kruvasan Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
1 paket kuru veya yaş maya1 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 tane yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 4-5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Nişasta (hamuru açabilmek için) Eritilmiş Tereyağı
İçi için;
• Sürülebilir çikolata
Püf Noktaları Neler?
Hamuru hazırlanırken kullanılan süt ve su ılık olmalıdır. Tereyağı eritilirken yakmamaya özen gösterilir Maya olarak kuru ya da yaş maya kullanılabilir
Nasıl Yapılır?
Kruvasan hamurunu hazırlamak için geniş bir yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı alarak karıştırınAktifleşen maya karışımına yumurta aklarını ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin Daha sonra hazırlanan hamurun üzerine temiz bir bez örterek dinlendirmeye alın Hamuru 14 parçaya bölün Ardından 7 tane bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın (açma esnasında kolaylık sağlamak için nişasta kullanın) Diğer bezeleri de aynı şekilde açın En üstteki beze hariç tüm bezelerin arasına tereyağı sürün ve üst üste dizin İlk açılan 7 adet yağlı hamuru alın elinizle kenarlarından çekerek açın. Açılan hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Daha sonra aralarına çikolata sürerek sarın. Yaklaşık 30 dakika tepside mayalanan kruvasanları önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
AFİYET OLSUN.