Kruvasan Tarifi, Kruvasan Nasıl Yapılır?

Fransız kahvaltılarının olmazsa olmazı kruvasan, ​Türkiye’de de kahvaltı masalarından eksik olmuyor. internette en çok araştırılan tarifler arasına giren bu lezzet, hem çikolatalı, hem sade hem de peynirli hali ile damakları şenlendiriyor. ​Peki, Kruvasan Nasıl Yapılır, İşte tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
01 Haziran 2023 23:28
GÜNCELLEME
01 Haziran 2023 23:55
Kruvasan Tarifi, Kruvasan Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Fransız kahvaltılarının olmazsa olmazı Kruvasan, evde nasıl yapılır, İşte tarifi...

Kruvasan Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • 1 paket kuru veya yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4-5 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Nişasta (hamuru açabilmek için)
  • Eritilmiş Tereyağı

İçi için;

• Sürülebilir çikolata

Püf Noktaları Neler?

  • Hamuru hazırlanırken kullanılan süt ve su ılık olmalıdır. 
  • Tereyağı eritilirken yakmamaya özen gösterilir
  • Maya olarak kuru ya da yaş maya kullanılabilir

Nasıl Yapılır?

  • Kruvasan hamurunu hazırlamak için geniş bir yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı alarak karıştırın
  • Aktifleşen maya karışımına yumurta aklarını ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
  • Daha sonra hazırlanan hamurun üzerine temiz bir bez örterek dinlendirmeye alın
  • Hamuru 14 parçaya bölün
  • Ardından 7 tane bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın (açma esnasında kolaylık sağlamak için nişasta kullanın) 
  • Diğer bezeleri de aynı şekilde açın
  • En üstteki beze hariç tüm bezelerin arasına tereyağı sürün ve üst üste dizin
  • İlk açılan 7 adet yağlı hamuru alın elinizle kenarlarından çekerek açın. 
  • Açılan hamuru 12 eşit parçaya ayırın. 
  • Daha sonra aralarına çikolata sürerek sarın. 
  • Yaklaşık 30 dakika tepside mayalanan kruvasanları önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. 

AFİYET OLSUN.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa