Glutene karşı alerjisi olup makarna aşığı olanlar, bu tarif tam size. Çok kısa bir sürede hazırlayacağınız glutensiz makarna hamuru için gelsin tarif.
Glutensiz Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- Yarım su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı glutensiz un
- 1 tane yumurta
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5-6 yemek kaşığı su
Nasıl Yapılır;
- Glutensiz un ve mısır ununu derin bir kaba koyulur
- İyice karıştırılır
- Unun ortası açılıp yumurta kırılır
- Su ve zeytinyağı eklenip yoğurulur
- Hamur eşit büyüklükte dört parça halinde kesilir ve nemli bir bez üstlerine serilir
- Bir parça oklava ile açılıp her iki tarafı bolca unlanır
- Daha sonra şeritler halinde kesilir
- Biraz glutensiz un serpilir ve 10-15 dakika kurumaya bırakılır.