Glutensiz Makarna Tarifi, sadece 3 Malzemeyle

Glutene karşı alerjisi olup makarna aşığı olanlar, bu tarif tam size. ​Glutensiz Makarna Nasıl yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Haziran 2023 15:47
GÜNCELLEME
07 Haziran 2023 16:03
Glutensiz Makarna Tarifi, sadece 3 Malzemeyle
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı alerjisi olup makarna aşığı olanlar, bu tarif tam size. Çok kısa bir sürede hazırlayacağınız glutensiz makarna hamuru için gelsin tarif.

Glutensiz Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı glutensiz un
  • 1 tane yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 yemek kaşığı su

Nasıl Yapılır;

  • Glutensiz un ve mısır ununu derin bir kaba koyulur
  • İyice karıştırılır
  • Unun ortası açılıp yumurta kırılır
  • Su ve zeytinyağı eklenip yoğurulur
  • Hamur eşit büyüklükte dört parça halinde kesilir ve nemli bir bez üstlerine serilir
  • Bir parça oklava ile açılıp her iki tarafı bolca unlanır
  • Daha sonra şeritler halinde kesilir
  • Biraz glutensiz un serpilir ve 10-15 dakika kurumaya bırakılır.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa