Asma yaprağı ile yapılan pırtımpırt yemeği, Kayseri'nin Develi ilçesine ait yöresel bir yemektir. Asma yaprağı ve etin nefis uyumuyla sofralarında farklı bir tat sunmak isteyenler bu tarifimize bir göz atsın.
Pırtımpırt Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
250 gram dana eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yarma
Yarım kg asma yaprağı
2 yemek kaşığı salça
2 adet soğan
4 diş sarımsak
Sıvı yağ
Et suyu
Nasıl Yapılır;
Düdüklü tencerenin içerisine yağ, soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur
Üzerine kuşbaşı doğranan et ilave edilir ve kavurmaya devam edilir
Et kavrulunca salça eklenir ve daha sonra doğranan asma yaprakları eklenir
Üzerine önceden haşlanan nohut ve yarma ilave edilir
Eğer salamura yaprak kullanılacaksa tuz az eklenir
Son olarak et suyu eklenir
Üzerini geçecek kadar su eklenir ve düdüklünün kapağı kapatılır
Yaklaşık yarım saat pişirilir
AFİYET OLSUN
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.