Sokak Lezzetlerini Evinizde Kendiniz Yapın: Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Tarifi

Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli hali, sarımsaklı ekmekler... Yapımı da çok basit. İşte tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Haziran 2023 10:19
GÜNCELLEME
08 Haziran 2023 10:26
Sokak Lezzetlerini Evinizde Kendiniz Yapın: Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Hazırlaması 10 pişirmesi sadece 5 dakika. Bu enfes lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. İşte tarifi...

Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Tarifi

Malzemeler;

  • 1 domates
  • 20 gr. rende kaşar
  • 2 diş sarımsak
  • 30 gr. yumuşatılmış tereyağı
  • 4 dilim ekmek
  • Bir tutam maydanoz

Yapılışı;

  • Oda sıcaklığında bekletilen tereyağının içine ince ince kıyılan maydanozlar eklenir ve bu karışım çatalla ezilir
  • Sonrasında domatesler doğranır, kaşarlar rendelenir
  • Dilim ekmeklerin üzerine sarımsaklı maydanozlu yağdan sürülür
  • Sonra kaşarlar ve domatesler yerleştirilir
  • Fırında 5 dakika pişirilir

AFİYET OLSUN

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa