Tavuk Fajita nasıl yapılır, İşte Tarifi...
Tavuk Fajita Tarifi
Malzemeler;
- 500 gram dilimlenmiş tavuk göğsü
- 1 adet dilimlenmiş soğan
- 1 adet dilimlenmiş kırmızı biber
- 1 adet dilimlenmiş yeşil biber
- 1 adet dilimlenmiş sarı biber
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tortilla ekmeği
- Taze kişniş
Yapılışı;
- Dilimlenmiş tavuk göğsü bir kaseye alınır
- Üzerine limon suyu, zeytinyağı, kimyon, toz kırmızı biber, tuz ve karabiber eklenir
- Tüm malzemeler iyice karıştırılır, tavukların baharat karışımıyla marine olması sağlanır
- Marine işlemi için en az 30 dakika buzdolabında bekletilir
- Soğan ve biberler dilimlenir, sarımsaklar ezilir
- Bir tavada zeytinyağı ısıtılır
- Marine edilmiş tavuk dilimleri tavaya alınır ve tavuk suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte sotelenir
- Ardından dilimlenmiş soğan, biberler ve ezilmiş sarımsaklar eklenir
- Sebzeler yumuşayana kadar karıştırılarak sotelemeye devam edilir
- Tavuk ve sebzeler sotelenirken tortilla ekmeği biraz ısıtılır
- Sıcak tortilla ekmeği üzerine tavuk ve sebzeler yerleştirilir
- İsteğe bağlı olarak ekstra malzeme eklenebilir
- Taze kişniş yapraklarıyla süslenerek servis yapılır
AFİYET OLSUN