Hindistan Cevizi Topları Tarifi

Pratik bir tatlı tarifi olsa da şöyle kahvenin yanında yesem diyorsanız sağlıklı hindistan cevizi topları tam sizlik. İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Haziran 2023 13:33
GÜNCELLEME
09 Haziran 2023 13:54
Hindistan Cevizi Topları Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Hindistan Cevizi Topları Tarifi, nasıl yapılır?

Hindistan Cevizi Topları Tarifi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı dövülmüş badem
  • 1/4 su bardağı akçaağaç şurubu veya bal
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
  • Bir tutam tuz

Yapılışı;

  • Bir karıştırma kabında hindistan cevizi, dövülmüş bademler, akçaağaç şurubu veya balı, hindistan cevizi yağı, vanilya özütü ve tuz iyice karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir
  • Hazırlanan karışımdan küçük parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır
  • Elde edilen karışımla yaklaşık olarak 12-15 adet hindistan cevizi topu şekillendirilir
  • Hindistan cevizi topları hazırlandıktan sonra her biri hindistan cevizine bulanıp üzerleri tamamen kaplanır, böylece hindistan cevizi topları daha çekici bir görünüm kazanacaktır.
  • Hindistan cevizi topları bir tepsiye veya tabağa yerleştirilir ve buzdolabında yaklaşık 1 saat boyunca dinlendirilir
  • Böylece hindistan cevizi topları sıkılaşacak ve daha kolay şekillerini koruyacaklar.
  • Hindistan cevizi topları servise hazır! 
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa