İstiridye Mantarlı Sebzeli Börek...
Lezzeti enfes, yapımı kolay. İşte tarifi
İstiridye Mantarlı Sebzeli Börek Tarifi
Malzemeler;
- 4 soğan
- 200 gram istiridye mantarı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kabak
- 1 havuç
- 6~7 dal taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- 3 yufka
Üzeri için;
Nasıl Yapılır;
- Yemeklik doğranan soğan ve mantarlar tavada kavrulur, Mantarlar suyunu çekince zeytinyağı eklenip 1-2 dakika daha kavrulur.
- Kabak ve havuç jülyen, taze soğanlar uzunlamasına doğranıp ilave edilir, Tuz ve baharatlar eklenerek tatlandırılır.
- Yufkalardan biri açılıp yağlanır, Ortadan ikiye kesilir.
- Geniş kısmına iç harcından yayılır.
- Uzun rulo yapıp bir ucundan içe doğru sararak gül şekli verilir
- Tüm yufkalar için aynı işlem yapılır
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpilir
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir, Sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN