İftar Yemekleri: Fried rice tarifi, Nasıl Yapılır?
Fried rice Tarifi
Malzemeler;
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım kırmızı soğan
- 100-200 gram tavuk göğsü
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Zerdeçal
- Zencefil tozu
- Tuz
- Tatlı soya sosu
- Taze soğan
- Haşlanmış havuç
Nasıl Yapılır;
- İlk olarak tavuklar kuşbaşı şeklinde doğranır
- Bir kabın içinde soya sosu ile harmanlanır
- Tavukların üzerine karabiber ve tuz serpiştirdikten sonra kenarda bekletilir
- Bu esnada küçük bir tavanın içerisinde pirinçler haşlanır
- Teflonun içine az miktarda yağ eklenir
- Tavaya tavuk eti koyulur sotelenir
- Biber, sarımsak ve soğanlar küçük küçük doğranır
- Haşlanmış havuçlar küp şeklinde doğranır
- Tavuğun üzerine sarımsak, biber ve soğan eklenir
- Malzemeler karıştırıldıktan sonra zerdeçal, karabiber, tuz ve zencefil tozu eklenerek harmanlanır
- Tavanın yarısı boş bırakılır
- Bu kısma haşlanmış pirinçler eklenir
- Pirinçler sotelendikten sonra tavuk eti ile karıştırılır
- Son olarak havuçlar da eklenerek tüm malzemeler karıştırılır
AFİYET OLSUN