Patatesli Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır?

Uzun sürecek kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi Patatesli Yumurta, hem çok kolay hem çok lezzetli. Pazar günleri aile kahvaltılarınız için bir çeşit olacak, o zaman gelsin tarif.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
01 Temmuz 2023 12:37
GÜNCELLEME
03 Temmuz 2023 15:22
Patatesli Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Patatesli Yumurta Tarifi, Nasıl Yapılır?

Patatesli Yumurta Tarifi

Malzemeler;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tane orta boy patates
  • 2 tane yumurta
  • 1/2çay kaşığı tuz
  • 1/4çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır;

  • Kabuğu soyulan patatesler küçük küpler halinde doğranır
  • Bol suda yıkanır, suyu süzdürülür sonra kağıt havlu yardımıyla kurulanır
  • Geniş bir tavaya zeytinyağı koyulur orta ateşte ısıtılmaya başlanır
  • Üzerine patatesler ilave edilir
  • 1-2 tur karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır ve altı kısılır
  • 15-20 dakika boyunca kapağı açılmadan pişirilir
  • Kendi buharında pişen patatesler yumuşamaya başlayacaktır.
  • Yumuşayan patateslerin altı orta ateşte açılarak karıştırılır, dışı renk alıp çıtırdayana kadar pişirmeye devam edilir
  • Dışı altın rengi alan patatesler tuz ve karabiberle tatlandırılır
  • Çırpılan yumurtalar ilave edilir ve karıştırılarak 15-20 saniye pişirilir
  • Ocağın altı kapatılır ve incecik kıyılan maydanozlar eklenir sonra son bir kez karıştırılır
  • Hazırlanan yumurtalı patates geniş bir tabağa alınıp bekletmeden servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa