Ketojenik Ekmek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ketojenik Ekmek Tarifi
Malzemeler;
- 150 gram fındık
- 3 tane yumurta
- 50 gram tereyağı
- 3 gram kabartma tozu
Ketojenik Ekmek Nasıl Yapılır?
- 3 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır
- Tereyağı bir tavada eritilir
- Fındık ve kabartma tozu toz kıvamına gelene kadar blenderdan geçirilir
- 3 yumurtanın sarısı ve eritilmiş tereyağı eklenerek iyice karıştırılır
- Ayrı bir kapta yumurta beyazı beyazlayana kadar çırpılır
- Hamurun içine önce yarısı eklenir karıştırılır
- Ardından kalanını da eklenip tekrar karıştırılır
- İstenirse içerisine iri fındık parçaları eklenebilir
- Kalıba dökülüp üzerine susam serpiştirilir
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir