Ketojenik Ekmek Tarifi

Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Temmuz 2023 22:30
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2023 05:28
Ketojenik Ekmek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Ketojenik Ekmek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ketojenik Ekmek Tarifi

Malzemeler;

  • 150 gram fındık
  • 3 tane yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 3 gram kabartma tozu

Ketojenik Ekmek Nasıl Yapılır?

  • 3 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır
  • Tereyağı bir tavada eritilir
  •  Fındık ve kabartma tozu toz kıvamına gelene kadar blenderdan geçirilir
  • 3 yumurtanın sarısı ve eritilmiş tereyağı eklenerek iyice karıştırılır
  •  Ayrı bir kapta yumurta beyazı beyazlayana kadar çırpılır
  •  Hamurun içine önce yarısı eklenir karıştırılır
  •  Ardından kalanını da eklenip tekrar karıştırılır
  • İstenirse içerisine iri fındık parçaları eklenebilir
  • Kalıba dökülüp üzerine susam serpiştirilir
  •  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa