Ketojenik Tarifler: Hindistan Cevizi Sütlü Somon

Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Temmuz 2023 22:58
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2023 05:50
Ketojenik Tarifler: Hindistan Cevizi Sütlü Somon
Büşra Ünal Yazar

Ketojenik Tarifler: Hindistan Cevizi Sütlü Somon Tarifi, Nasıl Yapılır?

Hindistan Cevizi Sütlü Somon Tarifi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 4 tane somon fileto
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 su bardağı kadar ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • Karabiber
  • Tuz

Hindistan Cevizi Sütlü Somon Nasıl Yapılır?

  • Bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir ve tava ısıtılır
  • Bu sırada 4 tane somon filetonun derileri yüzülür, üzerlerine tuz dökülür ve ısınmış olan tavaya koyulur
  • Somonların iki tarafı da birer dakika kadar pişirilir
  • İki yüzü de kızaran mühürlenmiş somonlar bir havlu peçete yerleştirilmiş  tabağa koyulur ve yağının alması beklenir
  • Aynı tavanın üzerine 1 tane doğranmış soğan,1 tane ince doğranmış kırmızı biber, 1 diş doğranmış sarımsak eklenir ve karıştırılır
  • Daha sonra üzerine pul biber, köri, zencefil ve esmer şeker de eklenerek karıştırılmaya devam edilir
  • Hazırlanan karışımın üzerine yoğun kıvamlı olan bir su bardağı hindistan cevizi sütü eklenir, mühürlenmiş somonlar eklenir ve ocağın altı az açılarak yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir
  • Son olarak 2 su bardağı ıspanak eklenir ve ocağın altı kapatılıp birkaç dakika bekledikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa