Ketojenik Tarifler: Hindistan Cevizi Sütlü Somon Tarifi, Nasıl Yapılır?
Hindistan Cevizi Sütlü Somon Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
- 1 tane büyük boy soğan
- 4 tane somon fileto
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tane kırmızı biber
- 2 su bardağı kadar ıspanak
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- Karabiber
- Tuz
Hindistan Cevizi Sütlü Somon Nasıl Yapılır?
- Bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir ve tava ısıtılır
- Bu sırada 4 tane somon filetonun derileri yüzülür, üzerlerine tuz dökülür ve ısınmış olan tavaya koyulur
- Somonların iki tarafı da birer dakika kadar pişirilir
- İki yüzü de kızaran mühürlenmiş somonlar bir havlu peçete yerleştirilmiş tabağa koyulur ve yağının alması beklenir
- Aynı tavanın üzerine 1 tane doğranmış soğan,1 tane ince doğranmış kırmızı biber, 1 diş doğranmış sarımsak eklenir ve karıştırılır
- Daha sonra üzerine pul biber, köri, zencefil ve esmer şeker de eklenerek karıştırılmaya devam edilir
- Hazırlanan karışımın üzerine yoğun kıvamlı olan bir su bardağı hindistan cevizi sütü eklenir, mühürlenmiş somonlar eklenir ve ocağın altı az açılarak yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir
- Son olarak 2 su bardağı ıspanak eklenir ve ocağın altı kapatılıp birkaç dakika bekledikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir