Ketojenik Pasta Tarifi

Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Temmuz 2023 23:15
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2023 06:07
Ketojenik Pasta Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Ketojenik Pasta Tarifi, Nasıl yapılır?

Ketojenik Pasta Tarifi

  • Kabartma Tozu (0.5 Çay Kaşığı)
  • 1 tane Yumurta
  • 2 yemek kaşığı Kakao
  • 1 paket Krema
  • Yarım Limon 
  • 2 Yemek kaşığı Labne
  • 2 Yemek kaşığı Badem Unu
  • 2 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek kaşığı Hindistan Cevizi Unu
  • 3 Yemek kaşığı Hurma Şurubu

Ketojenik Pasta Nasıl Yapılır?

  • Bir kâsenin içerisine 2 kaşık eritilmiş tereyağı, 2 yemek kaşığı hurma şurubu alınır, karıştırılır
  • Oda sıcaklığında olan bir yumurta da bu karışıma eklenerek bir süre çırpılır(Bu işlem çok uzun sürmemeli; çünkü bu tarifte yumurtalarımızın köpük köpük olmasına gerek yok. )
  • Daha sonra bir çay kaşığı limon rendesi eklenir ve karıştırılır
  •  Son olarak da 2 yemek kaşığı badem unu, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu, 2 yemek kaşığı kakao ve yarım çay kaşığı kabartma tozundan oluşan kuru malzemeler eklenir ve karıştırılır
  • Karışım küçük cam bir fırın kabına alınarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir
  • Sıvı krema, 1 kaşık hurma şurubu ve 2 kaşık labne bir kabın içine alınır
  •  Blender ile çırpılarak koyu bir kıvama getirilir
  • Krema bir süre buzdolabında bekletildikten sonra soğuyan kekin üzerine sürülür
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa