Ketojenik Pasta Tarifi, Nasıl yapılır?
Ketojenik Pasta Tarifi
- Kabartma Tozu (0.5 Çay Kaşığı)
- 1 tane Yumurta
- 2 yemek kaşığı Kakao
- 1 paket Krema
- Yarım Limon
- 2 Yemek kaşığı Labne
- 2 Yemek kaşığı Badem Unu
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek kaşığı Hindistan Cevizi Unu
- 3 Yemek kaşığı Hurma Şurubu
Ketojenik Pasta Nasıl Yapılır?
- Bir kâsenin içerisine 2 kaşık eritilmiş tereyağı, 2 yemek kaşığı hurma şurubu alınır, karıştırılır
- Oda sıcaklığında olan bir yumurta da bu karışıma eklenerek bir süre çırpılır(Bu işlem çok uzun sürmemeli; çünkü bu tarifte yumurtalarımızın köpük köpük olmasına gerek yok. )
- Daha sonra bir çay kaşığı limon rendesi eklenir ve karıştırılır
- Son olarak da 2 yemek kaşığı badem unu, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu, 2 yemek kaşığı kakao ve yarım çay kaşığı kabartma tozundan oluşan kuru malzemeler eklenir ve karıştırılır
- Karışım küçük cam bir fırın kabına alınarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir
- Sıvı krema, 1 kaşık hurma şurubu ve 2 kaşık labne bir kabın içine alınır
- Blender ile çırpılarak koyu bir kıvama getirilir
- Krema bir süre buzdolabında bekletildikten sonra soğuyan kekin üzerine sürülür