Ketojenik Tarifler: Ferahlatan Pazı Kavurması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ferahlatan Pazı Kavurması Tarifi
- 4 Yemek kaşığı Yoğurt
- 2 tane Kapya Biber
- 2 tane Kuru Soğan
- 1 Çay Kaşığı Pul Biber
- 1 tane Domates
- 2 bağ Pazı
- 5 Yemek kaşığı Zeytinyağı
Ferahlatan Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranmış soğanlar tavaya alınır kavurulur
- Üzerine jülyen doğranmış kapya biberi eklenip kavurmaya devam edilir
- Üzerine küp doğranmış domatesler eklenir kavurmaya devam edilir
- Pazılar güzelce ayıklanır ve ardından minik minik doğranmış tavaya eklenir ve karıştırılır
- Baharatlar ve tuzu eklenip tekrar karıştırılır
- Pazılar suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir
- Ardından altı kapatılıp soğumaya alınır
- Soğuduktan sonra üzerine yoğurt dökülüp servis edilir