Ketojenik Tarifler: Chia Tohumlu Ketojenik Sarma

Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Temmuz 2023 06:38
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2023 06:48
Ketojenik Tarifler: Chia Tohumlu Ketojenik Sarma
Büşra Ünal Yazar

Ketojenik Tarifler: Chia Tohumlu Ketojenik Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır?

Chia Tohumlu Ketojenik Sarma Tarifi

  • 300 Gram Kıyma
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • Tuz (1.5 Tatlı Kaşığı)
  • 3 Su bardağı Su
  • 1 Tane Limon
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
  • 4 Dal Taze Soğan
  • 300 Gram Kemik
  • 1 Tatlı Kaşığı Sumak
  • 1 Tane Domates
  • 60 Tane Asma Yaprağı
  • Zeytinyağı (0.5 Çay Bardağı)
  • Chia Tohumu (1.5 Su Bardağı)
  • 1 Tane Soğan

Chia Tohumlu Ketojenik Sarma Nasıl Yapılır?

  • Yapraklar sıcak bir suyun içinde sertliğine bağlı olarak 30-40 dakika süreyle beklemeye bırakılır
  • İç harcı için kuru soğanlar ince ince, taze soğanlar ise ince dilimler halinde kesilir
  • Sarımsaklar rendelenir ve kabukları soyulan domatesler küp küp doğranır
  • Derin bir karıştırma kabına alınan kıymanın üstüne bu malzemelerle birlikte chia tohumu, zeytinyağı ve baharatlar eklenir yoğurulur
  • Bir kaç parça yaprak daha sonra kullanmak üzere ayırıldıktan sonra sarmalar istenilen büyüklükte sarılır
  • Büyük boy bir tencerenin alt kısmına dilim dilim kesilmiş kuru soğan, kuzu kemik koyulur ve üzeri boş yapraklarla kapatılır
  • Hazırlanan sarmalar yuvarlak bir biçimde iki kat olarak tencereye dizilir ve üzerine tereyağı, zeytinyağı eklendikten sonra sebze suyu sarmaların üzerini kapatacak şekilde ilave edilir
  • Boş yapraklarla üzeri kapatılarak ufak bir tabak sarmaların üzerine yerleştirilir
  • Sarmalar suyu kaynaya kadar yüksek, daha sonra da kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir

NOT: Sarmaların suyu, üzerine yerleştirdiğiniz tabağa bastırdığınızda kenarlarda görünecek kadar olmalıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa