Ketojenik Tarifler: Chia Tohumlu Ketojenik Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır?
Chia Tohumlu Ketojenik Sarma Tarifi
- 300 Gram Kıyma
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- Tuz (1.5 Tatlı Kaşığı)
- 3 Su bardağı Su
- 1 Tane Limon
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
- 4 Dal Taze Soğan
- 300 Gram Kemik
- 1 Tatlı Kaşığı Sumak
- 1 Tane Domates
- 60 Tane Asma Yaprağı
- Zeytinyağı (0.5 Çay Bardağı)
- Chia Tohumu (1.5 Su Bardağı)
- 1 Tane Soğan
Chia Tohumlu Ketojenik Sarma Nasıl Yapılır?
- Yapraklar sıcak bir suyun içinde sertliğine bağlı olarak 30-40 dakika süreyle beklemeye bırakılır
- İç harcı için kuru soğanlar ince ince, taze soğanlar ise ince dilimler halinde kesilir
- Sarımsaklar rendelenir ve kabukları soyulan domatesler küp küp doğranır
- Derin bir karıştırma kabına alınan kıymanın üstüne bu malzemelerle birlikte chia tohumu, zeytinyağı ve baharatlar eklenir yoğurulur
- Bir kaç parça yaprak daha sonra kullanmak üzere ayırıldıktan sonra sarmalar istenilen büyüklükte sarılır
- Büyük boy bir tencerenin alt kısmına dilim dilim kesilmiş kuru soğan, kuzu kemik koyulur ve üzeri boş yapraklarla kapatılır
- Hazırlanan sarmalar yuvarlak bir biçimde iki kat olarak tencereye dizilir ve üzerine tereyağı, zeytinyağı eklendikten sonra sebze suyu sarmaların üzerini kapatacak şekilde ilave edilir
- Boş yapraklarla üzeri kapatılarak ufak bir tabak sarmaların üzerine yerleştirilir
- Sarmalar suyu kaynaya kadar yüksek, daha sonra da kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir
NOT: Sarmaların suyu, üzerine yerleştirdiğiniz tabağa bastırdığınızda kenarlarda görünecek kadar olmalıdır.