Ketojenik Tarifler: Fırında Pırasalı Havuçlu Mücver Tarifi, Nasıl yapılır?
Fırında Pırasalı Havuçlu Mücver
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 4 Tane Yumurta
- 1 Su bardağı Taze Kaşar Peyniri
- 3 Tane Havuç
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Glütensiz Un
- 4 Tane Pırasa
Fırında Pırasalı Havuçlu Mücver Nasıl yapılır?
- Pırasaların acısının çıkması için ince ince dilimlendikten sonra tuzlu ve soğuk suda 15 dakika kadar bekletilir
- Havuçlar soyulup rendelenir
- Havuç ve pırasalar bir arada 15 dakika sotelenir
- 4 yumurta içine tuz ilave edilerek iyice çırpılır
- Glütensiz un, yumurtanın içine ilave edilir ve çırpma işlemi sürdürülür
- Sotelenen sebzeler ve taze kaşar robottan geçirilir ve karışıma ilave edilir
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve tereyağı ile yağlanır
- Karışım kaşık yardımıyla birer lokmalık olarak tepsiye dizilir
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kenarları kızarana dek pişirilir