Ketojenik Tarifler: Kapya Biberli Ispanak Kavurma Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kapya Biberli Ispanak Kavurma
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tane Kapya Biber
- 1 Diş Sarımsak
- 500 Gr. Ispanak
- 1 Tane Soğan
Kapya Biberli Ispanak Kavurma Nasıl Yapılır?
- Ispanaklar bol suda kumu gidene kadar yıkanır
- Ardından kaynayan bol suda 1-2 dakika haşlanır ve soğuk suya atılır(Bu sayede ıspanaklar kendi yeşil rengini koruyacaktır.)
- Tavanın içine küp küp doğranan soğanlar kavurulur
- Kavrulan soğanların üzerine minik doğranan kapya biberler ve salça da ilave edilip pişirmeye devam edilir
- Ispanaklar da atılır ve 7-8 dakika pişirmeye devam edilir
- Ocaktan alınıp et, tavuk, balık yemeklerinin yanında veya tek başına da servis edilebilir.