Ketojenik Tarifler: Ketojenik Dana Nuar Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ketojenik Dana Nuar
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Diş Sarımsak
- 5Yemek Kaşığı Tane Karabiber
- 3 Tane Taze Kekik
- 1 Tane Taze Biberiye
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 500 Gram Dana eti
Ketojenik Dana Nuar Nasıl Yapılır?
- Bir tepsi içinde ya da havanda tane karabiber dövülüp kırılır, ufalanır
- Ufalanmış biberlere bolca kekik eklenir birbirine harmanlanır
- Nuar tepsiye yerleştirilir ve üzerine zeytinyağı sürülür
- Elle bastırarak nuarın her tarafı karabiber ve kekik karışımı ile kaplanır
- Etin bütün yüzleri biraz yağda mühürlenir
- Tane sarımsaklar yanına eklenip 250 derece ısıtılmış fırında 40-60 dakika kadar pişirilir
- Nuar suyunu çekip, piştikten sonra dilimlenir, sote mantar ve garnitürlerle servis edilir