Ketojenik Tarifler: Ketojenik Sebze Suyu Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ketojenik Sebze Suyu Tarifi
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 20 Su Bardağı
- 2 Demet Maydanoz
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Tane Kuru Soğan
- 7 Adet Tane Karabiber
- 2 Dal Taze Kekik
- 1 Tane Kereviz Sapı
- 1 Tane Rezene
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Tane Pırasa
Ketojenik Sebze Suyu Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzeler temizlenir ve büyük parçalar halinde kesilir
- Büyük bir tencereye zeytinyağı koyulur ve ısıtılır
- Maydanoz sapları ve kereviz yaprakları hariç tüm malzeme tencereye alınır ve 2-3 dakika sotelenir
- Üzerine su, tuz ve karabiber eklenir
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 40-50 dakika süreyle pişirilir
- Maydanoz sapı ve kereviz yaprakları eklenerek soğumaya bırakılır
- Soğuduktan sonra bir süzgeçten geçirilir ve servis edilir