Ketojenik Tarifler: Karnabahar Mantı

Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Temmuz 2023 01:59
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2023 06:02
Ketojenik Tarifler: Karnabahar Mantı
Büşra Ünal Yazar

Ketojenik Tarifler: Karnabahar Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Karnabahar Mantı Tarifi

  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Paket Karnabahar

Karnabahar Mantı Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharlar buharda pişirilir
  • Pişirme suyuna biraz tuz eklenir
  • Sarımsak rendelenir ve yoğurt ile karıştırılır
  • Sos için salça, zeytinyağı ve nane kavurulur
  • Pişen karnabaharın üzerine yoğurt karışımı ve sosu ilave edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa