Ketojenik Tarifler: Enginarlı Ketojenik Sufle

Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Temmuz 2023 02:36
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2023 06:19
Ketojenik Tarifler: Enginarlı Ketojenik Sufle
Büşra Ünal Yazar

Ketojenik Tarifler: Enginarlı Ketojenik Sufle Tarifi, Nasıl Yapılır?

Enginarlı Ketojenik Sufle

  • 1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu
  • 6 Tane Yumurta
  • 1 Su Bardağı Krema
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 3 Tane Enginar
  • 100 Gram Çikolata
  • 1 Su Bardağı Badem Unu
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 200 Gram Stevia

Enginarlı Ketojenik Sufle Nasıl Yapılır?

  • Enginarlar limon suyu ekleyerek yumuşayana kadar pişirilir
  • Yumuşayan enginarlar mutfak robotunda püre haline getirilerek soğumaya bırakılır
  • 4 Yumurta beyazı ve stevia tatlandırıcı mereng kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır, dolaba kaldırılır
  • Tereyağı küçük bir tencereye alınarak kısık ateşte eritilir, soğumaya bırakılır
  • Enginar püresi derin bir kaba alınarak 2 yumurta sarısı, badem unu, eritilmiş tereyağı ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır
  • Krema ve çikolata küçük bir sos tenceresinde düşük ısıda ve sürekli karıştırılarak eritilir ve soğumaya bırakılır
  • Soğuduktan sonra elle küçük toplar yaparak derin dondurucuda donana kadar bekletilir
  • Bir spatula yardımıyla yumurta beyazlı karışım enginarlı karışıma alttan üstte doğru yavaşça karıştırılarak ilave edilir
  • Sufle kapları tereyağla yağlanır ve yarısına kadar karışımla doldurulur
  • Daha sonra ortasına dondurulan çikolata topları yerleştirilir ve üstleri yine karışımla kapatılır
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10-12 dakika süreyle üstü kızarana kadar pişirilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa