Ketojenik Tarifler: Enginarlı Ketojenik Sufle Tarifi, Nasıl Yapılır?
Enginarlı Ketojenik Sufle
- 1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu
- 6 Tane Yumurta
- 1 Su Bardağı Krema
- 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- 3 Tane Enginar
- 100 Gram Çikolata
- 1 Su Bardağı Badem Unu
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 200 Gram Stevia
Enginarlı Ketojenik Sufle Nasıl Yapılır?
- Enginarlar limon suyu ekleyerek yumuşayana kadar pişirilir
- Yumuşayan enginarlar mutfak robotunda püre haline getirilerek soğumaya bırakılır
- 4 Yumurta beyazı ve stevia tatlandırıcı mereng kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır, dolaba kaldırılır
- Tereyağı küçük bir tencereye alınarak kısık ateşte eritilir, soğumaya bırakılır
- Enginar püresi derin bir kaba alınarak 2 yumurta sarısı, badem unu, eritilmiş tereyağı ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır
- Krema ve çikolata küçük bir sos tenceresinde düşük ısıda ve sürekli karıştırılarak eritilir ve soğumaya bırakılır
- Soğuduktan sonra elle küçük toplar yaparak derin dondurucuda donana kadar bekletilir
- Bir spatula yardımıyla yumurta beyazlı karışım enginarlı karışıma alttan üstte doğru yavaşça karıştırılarak ilave edilir
- Sufle kapları tereyağla yağlanır ve yarısına kadar karışımla doldurulur
- Daha sonra ortasına dondurulan çikolata topları yerleştirilir ve üstleri yine karışımla kapatılır
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10-12 dakika süreyle üstü kızarana kadar pişirilir