Ketojenik Tarifler: Unsuz Zeytinli Ketojenik Pizza Tarifi, Nasıl yapılır?
Unsuz Zeytinli Ketojenik Pizza
Malzemeler;
- 150 gr. Badem
- 1 Tane Yumurta
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Çay Kaşığı Karbonat
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Rende Peyniri
Unsuz Zeytinli Ketojenik Pizza Nasıl Yapılır?
- Fırın 150 dereceye ayarlanır
- Bademler un kıvamına gelene kadar çekilir ve geniş bir kaba alınarak üzerine 1 yumurta, sirke ve karbonat eklenir
- Tereyağı çok kısık ateşte eritilir ve üzerine rende peyniri eklenerek peynir iyice akışkan olana dek karıştırılarak eritilir
- Tereyağında eritilen peynir bademli karışımın üzerine eklenir
- Tahta bir kaşık ıslatılır ve bu kaşık ile karışım hızla karıştırılarak güzelce birbirine yedirilir
- Ele hafif yapışan bir hamur elde edilmesi gerekiyor, hamurun homojen olmaması çok normal, piştiğinde sorun ortadan kalkacak
- Ele yapışmasını engellemek için el ıslatılır ve pişirme kağıdının üzerine hamur elle bastırılarak daire şeklinde açılır
- Fırına verip 10 dakika pişirilir
- Üzerine istenilen malzemeler eklenir, üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirilir