Ketojenik Tarifler: İstiridye Mantarı Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır?
İstiridye Mantarı Turşusu Tarifi
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Kekik
- 4 Diş Sarımsak
- 2 Tane Kuru Soğan
- 2 Tane Defne Yaprağı
- 1 Yemek Kaşığı Tane Karabiber
- 1 Tutam Kırmızı Pul Biber
- 1 Çay Kaşığı Elma Sirkesi
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 500 kilogram İstiridye Mantarı
İstiridye Mantarı Turşusu Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ve sarımsaklar jülyen veya küçük küçük doğranır
- Yarım kilo istiridye mantarlarının köklerindeki sert kısımları ayırılır
- Ardından çok az yağda kavurmak için tencereye alınır
- Bir karıştırma kabında geri kalan malzeme güzelce karıştırılır
- Mantarların piştiğine iyice emin olduktan sonra marine malzemesi ile mantarlar birleştirilir ve karıştırılır
- Bir kavanoza alınır ve ağzı sıkıca kapatılır
NOT: Mantar turşusu 4 gün sonra yemeye hazırdır. Sosun dipte kalmaması için arada bir kavanoz ters düz etmek gerekir. Buzdolabında ağzı sıkı kapalı olduğu sürece 1 ay durabilir.