Ketojenik Tarifler: Havuç Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Havuç Çorbası Tarifi
- 1 Tutam Karabiber
- 1 Tutam Tuz
- 4 Su Bardağı Su
- 1 Tane Kuru Soğan
- 2 Tane Havuç
- 2 Çay Kaşığı Kişniş
- 1 Tatlı Kaşığı Zencefil
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?
- Havuçlar ve yaş zencefiller rendelenir
- Soğanlar olabildiğince küçük doğranır
- Soğanlar tencereye yarım çay bardağı su eklenerek yağsız bir şekilde haşlanır, kavurulur
- Suyu çekince zeytinyağı eklenir, ardından havuçlar ve yaş zencefil eklenir
- Karıştırarak havuçların rengi dönene kadar kavurulur
- İyice kavrulan havuçlara kişniş, tuz ve karabiber eklenir ve sonra 4 su bardağı su da eklenip kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir
- Ardından rondodan geçirilir ve servis edilir