Ketojenik Tarifler: Yulaf Sütü Tarifi, Nasıl Yapılır?
Yulaf Sütü Tarifi
- 1 Tutam Tuz
- 4 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Yulaf
- 1 Silme Çay Kaşığı Vanilya Özütü
Yulaf Sütü Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı yulaf blendera eklenir
- 4 su bardağı soğuk su ilave edilir (Suyun soğuk olması, sütün daha homojen ve akışkan olmasını sağlayacak)
- Hoş bir aroma vermek için ½ çay kaşığı vanilya özütü eklenebilir
- Akçaağaç şurubu ya da pekmez gibi farklı bir sıvı tatlandırıcı da kullanılabilir
- Tuzu da ilave edildikten sonra blenderın yüksek ayarında 30 saniye çekilir
- Yulaf sütü hazır.
- Tülbent yardımıyla süzülür, süt yulafın posasından ayırılır (Tülbentte kalan yulaflar kurabiye yapımında kullanılabilir)
NOT: Yulaf sütü buzdolabında 3-4 gün boyunca saklanabilir, Kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın.