Ketojenik Tarifler: Ketojenik Limonlu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ketojenik Limonlu Kek Tarifi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Tane Yumurta
- 1 Tane Limon
- 80 Gram Krem Peynir
- 145 Gram Badem Unu
- 55 Gram Tereyağı
- 45 Gram Hindistan Cevizi Unu
- 140 Gram Tatlandırıcı
Ketojenik Limonlu Kek Nasıl Yapılır?
- Tüm kuru malzemeler bir kaba dökülür (Hindistan cevizi unu, badem unu, tatlandırıcı (2 yemek kaşığını sosuna koymak için ayırın) ve kabartma tozu)
- İyice karıştırılır, Sonra bir limon kabuğu rendesi eklenir ve tekrar karıştırılır
- Fırın 175°C’de ısıtılır
- Daha sonra sıvı malzemeler başka bir kaseye dökülür (Yumurtalar, krem peynir ve limon suyu)
- El çırpma teli ile iyice karıştırılır
- Sonra eritilmiş tereyağı eklenip çırpma teli ile karıştırmaya devam edilir
- Son olarak kuru ve sıvı malzemeler bir spatula ile karıştırılır
- Bir kek kalıbı yağlanır ve daha sonra hamur içine dökülür
- Kalıbın tüm yüzeyine eşit olarak dağıtılır
- Kek 45 dakika boyunca pişirilir
- Sonra kalan tatlandırıcı ve limonun suyu karıştırılarak sos yapılır
- Elde edilen sos, kekin üzerine yayılır ve biraz soğuması beklenir