Ketojenik Tarifler: Ketojenik Limonlu Kek

Son zamanların en popüler beslenme şekillerinden biri olan ketojenik beslenme de amaç karbonhidrat alımını en aza indirmektir. Bu beslenme şeklinde karbonhidrat alımının azalmasıyla birlikte vücut kendini ketoz adlı metabolik duruma sokar. Bu durumda vücut enerji yakmak için karbonhidratlardan ziyade yağları kullanmaya başlar. Yağ karaciğerde ketonlara dönüşür ve vücut beyin dahil olmak üzere yağ yakımında bunlardan faydalanır. Evde uygulayabileceğiniz ketojenik tarifler...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Temmuz 2023 05:20
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2023 07:42
Ketojenik Tarifler: Ketojenik Limonlu Kek
Büşra Ünal Yazar

Ketojenik Tarifler: Ketojenik Limonlu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ketojenik Limonlu Kek Tarifi

  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Tane Yumurta
  • 1 Tane Limon
  • 80 Gram Krem Peynir
  • 145 Gram Badem Unu
  • 55 Gram Tereyağı
  • 45 Gram Hindistan Cevizi Unu
  • 140 Gram Tatlandırıcı

Ketojenik Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Tüm kuru malzemeler bir kaba dökülür (Hindistan cevizi unu, badem unu, tatlandırıcı (2 yemek kaşığını sosuna koymak için ayırın) ve kabartma tozu)
  • İyice karıştırılır, Sonra bir limon kabuğu rendesi eklenir ve tekrar karıştırılır
  • Fırın 175°C’de ısıtılır
  • Daha sonra sıvı malzemeler başka bir kaseye dökülür (Yumurtalar, krem peynir ve limon suyu)
  • El çırpma teli ile iyice karıştırılır
  • Sonra eritilmiş tereyağı eklenip çırpma teli ile karıştırmaya devam edilir
  • Son olarak kuru ve sıvı malzemeler bir spatula ile karıştırılır
  • Bir kek kalıbı yağlanır ve daha sonra hamur içine dökülür
  • Kalıbın tüm yüzeyine eşit olarak dağıtılır
  • Kek 45 dakika boyunca pişirilir
  • Sonra kalan tatlandırıcı ve limonun suyu karıştırılarak sos yapılır
  • Elde edilen sos, kekin üzerine yayılır ve biraz soğuması beklenir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa