Vegan Sütlaç

Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
11 Temmuz 2023 12:00
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2023 06:21
Vegan Sütlaç
Büşra Ünal Yazar

Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.

Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:

  • Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
  • Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
  • Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
  • Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
  • Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
  • Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
  • Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.

Vegan Yemek Tarifleri

Vegan Sütlaç Tarifi, Nasıl Yapılır?

Vegan Sütlaç

Malzemeler;

  • 1 litre soya sütü
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker

Vegan Sütlaç Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir tencerenin içinde pirinçler haşlanır
  • Başka bir tencereye soya sütü ve su boşaltılır
  • Orta ateşte kaynamaya bırakılan soya sütü istenilen kıvama gelince pirinçler eklenir
  • Pirinç ve soya sütü birbiriyle özdeşleşmeye başladığında kaynayan sütün altı kısılır
  • Ayrı bir tabakta nişasta az miktar su ile açılır
  • Sonrasında nişastanın içine sıcak soya sütünden ilave edilir
  • Ilık bir şekilde hazırlanan nişasta soya sütüyle buluşturulup karıştırılır
  • Daha sonra içerisine şeker eklenir ve kaynatmaya devam edilir
  • Sütlaç kıvamını aldığında kaselere eşit şekilde koyulur
  • Ilıyana kadar buzdolabına koyulmaz, sonrasında buzlukta zamanınız varsa 1 gece eğer zamanınız yoksa en az 1 veya 2 saat dinlenmeye bırakılır
  • Dinlenen sütlaçlar isterseniz tarçın ile isterseniz çekilmiş fındık kullanarak servis edilir
  • Diğer Vegan Tariflerimize Göz Atmayı Unutmayın...
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa