Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.
Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:
- Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
- Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
- Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
- Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
- Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
- Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
- Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.
Vegan Yemek Tarifleri
Vegan Semizotu Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Vegan Semizotu Salatası
Malzemeler;
- 2 yemek kaşığı meksika fasulyesi
- 2 yemek kaşığı konserve mısır
- Yarım demet semizotu
- 1 tane kırmızı biber
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım su bardağı ceviz
Vegan Semizotu Salatası
Nasıl Yapılır?
- Semizotu ayıklanır, sirkeli suda bekletilir, Sonra yıkanır süzülür
- Kırmızı biber közlenir
- Semizotu, Meksika fasulyesi, konserve mısır, limon suyu, zeytinyağı karıştırılır
- Sonra közlenmiş kırmızı biber minik minik doğranır, karışıma eklenir
- Tuz eklenir
- Salata iyice karıştırılır, servis tabağına alınır, cevizle süslenir
- Diğer Vegan Tariflerimize Göz Atmayı Unutmayın...