Vegan Salep Tarifi

Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Temmuz 2023 22:38
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2023 22:04
Vegan Salep Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.

Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:

  • Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
  • Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
  • Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
  • Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
  • Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
  • Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
  • Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.

Vegan Tarifler;

Vegan Salep Tarifi, Nasıl Yapılır?

Vegan Salep

Malzemeler;

  • 1 silme çay kaşığı salep
  • 1 çay kaşığı ararot
  • 3 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı soya sütü
  • Tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Salep Tozu, Şeker, Ararot güzel bir şekilde karıştırılır
  • Üzerine yavaş yavaş soya sütü eklenir
  • Topaklanma olmaması için hızlı bir şekilde çırpılır
  • Karışım bir cezveye eklenir, ocakta kısık ateşle karıştırarak pişirilir
  • Kıvam alana kadar salep karıştırılır (Salebin kıvamını anlamanın kolay bir yolu var; yüzeyinde köpük oluşmaya başladığında salebimiz olmuş demektir. )
  • Kıvamı istenilen düzeye gelen salep kupaya boşaltılıp üzerine tarçın serpilir, servis edilir
  • Diğer Vegan Tariflerimize Göz Atmayı Unutmayın...
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa