Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz İçli Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır?
Glutensiz İçli Köfte Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı mısır irmiği ya da mısır unu
- 1 su bardağı glutensiz un
- Tuz, karabiber, pul biber
- Kızartmak için bol sıvı yağ
- 150 gr. kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz ve karabiber
- İsteğe bağlı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Glutensiz İçli Köfte Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı pirincin üzerine su eklenir, iyice yumuşayana kadar haşlanır
- Mısır unu/irmiği ilave edilip karıştırılır
- Yumurta, baharat ve tuz eklenir
- Glutensiz unu da ekleyerek karışım yoğurulur
- Hamur 1 saat kadar dinlendirilir
- Kıyma ve soğan kavurulur
- Salça, baharat ve tuz ekleyip, kavurduktan sonra soğumaya alınır
- Dinlendirilen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır, içine kıymalı harçtan doldurulur ve hamur kapatılır
- Derin bir kızartma tenceresinde yağ kızdırılır ve glutensiz içli köfteler kızartılır
- Köftelerin her yönü altın rengine döndüğünde yağdan alınır, servis edilir