Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz İçli Köfte Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Temmuz 2023 22:10
GÜNCELLEME
12 Temmuz 2023 22:19
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz İçli Köfte Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz İçli Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır?

Glutensiz İçli Köfte Tarifi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı mısır irmiği ya da mısır unu
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Kızartmak için bol sıvı yağ
  • 150 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Glutensiz İçli Köfte Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı pirincin üzerine su eklenir,  iyice yumuşayana kadar haşlanır
  • Mısır unu/irmiği ilave edilip karıştırılır
  • Yumurta, baharat ve tuz eklenir
  • Glutensiz unu da ekleyerek karışım yoğurulur
  • Hamur 1 saat kadar dinlendirilir
  • Kıyma ve soğan kavurulur
  • Salça, baharat ve tuz ekleyip, kavurduktan sonra soğumaya alınır
  • Dinlendirilen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır, içine kıymalı harçtan doldurulur ve hamur kapatılır
  • Derin bir kızartma tenceresinde yağ kızdırılır ve glutensiz içli köfteler kızartılır
  • Köftelerin her yönü altın rengine döndüğünde yağdan alınır, servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa