Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Tarhana Tarifi, Nasıl Yapılır?
Glutensiz Tarhana Tarifi
Malzemeler;
- 4 tane kuru soğan
- 3 tane kırmızı biber
- 4 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 1 kase nohut
- 1 kase kuru fasulye
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Pirinç unu
- Domates salçası
- Kuru nane
- Karabiber
- Kaya tuzu
Glutensiz Tarhana Nasıl Yapılır?
- Nohut ve fasulyeler 48 saat boyunca suda bekletilir ve 12 saatte bir suyu değiştirilir, bekleme süresinin sonunda haşlanır
- Kırmızı mercimek yıkanır, biraz suyla haşlanır
- Nohut, fasulye ve kırmızı mercimek bir araya getirilir, kaya tuzu eklenerek karıştırılır
- Sebzeler mikserden geçirilir, karışıma eklenir
- Karışım koyu bir kıvam alana kadar pirinç unu ilave edilir, Küçük parçalara bölünerek temiz bir bezin üstüne serilir, Bu şekilde 3 gün kurutulur
- Kurutulan malzeme robottan geçirilir, un haline getirilir ve üç gün daha un halinde kurutulur NOT: Son kurutma işlemi, tarhananın uzun süre bozulmamasını sağlayacak
- Glutensiz tarhana hazır..