Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Cevizli Ekmek Tarifi, Nasıl yapılır?
Glutensiz Cevizli Ekmek Tarifi
Malzemeler;
- 500 gram glutensiz ekmek karışımı
- 5 gram instant maya
- 1 tane kuru soğan
- Maydanoz
- Reyhan
- 1 su bardağı ceviz
- 10 tane kuru domates
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Şeker
- 2 su bardağı ılık su
- Ceviz
Glutensiz Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?
- Ekmek karışımı, kuru maya ve suyu karıştırılır
- Hamurun ortası açılır, yumurta ve sıvı yağ eklenir
- Kuru soğan rendelenir, yeşillikler ve kuru domatesler doğranır
- Cevizler öğütülür ve tüm malzemeler hamur karışımı ile bir araya getirilir
- Elde edilen hamur iki büyük parçaya ayrılır ve istenilen şekil verilir
- 2 saat dinlendirilir
- Fırın tepsisine alınır, üzeri biraz su ile nemlendirilir ve 180°C’de 45 dakika boyunca pişirilir