Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Cevizli Ekmek Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Temmuz 2023 17:30
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2023 05:06
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Cevizli Ekmek Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Cevizli Ekmek Tarifi, Nasıl yapılır?

Glutensiz Cevizli Ekmek Tarifi

Malzemeler;

  • 500 gram glutensiz ekmek karışımı
  • 5 gram instant maya
  • 1 tane kuru soğan
  • Maydanoz
  • Reyhan
  • 1 su bardağı ceviz
  • 10 tane kuru domates
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • Ceviz

Glutensiz Cevizli Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ekmek karışımı, kuru maya ve suyu karıştırılır
  • Hamurun ortası açılır, yumurta ve sıvı yağ eklenir
  • Kuru soğan rendelenir, yeşillikler ve kuru domatesler doğranır
  • Cevizler öğütülür ve tüm malzemeler hamur karışımı ile bir araya getirilir
  • Elde edilen hamur iki büyük parçaya ayrılır ve istenilen şekil verilir  
  • 2 saat dinlendirilir
  • Fırın tepsisine alınır, üzeri biraz su ile nemlendirilir ve 180°C’de 45 dakika boyunca pişirilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa