Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Mısır Ekmeği Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Temmuz 2023 17:50
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2023 05:11
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Mısır Ekmeği Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Mısır Ekmeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Glutensiz Mısır Ekmeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1 Su bardağı mısır unu
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Su bardağı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta

Glutensiz Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, şeker, tuz ve süt bir kapta çırpılır
  • Karışıma yavaşça sıvı yağ ilave edilir
  • Geriye kalan kuru malzemeler (pirinç unu, mısır unu ve kabartma tozu) ayrı bir kapta karıştırılıp hazırlanan sıvı karışıma eklenir
  • Tüm malzemeler homojen bir hale gelene kadar karıştırılır
  • Önceden ısıtılan 220°C'lik fırında 25-30 dakika kadar pişirilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa