Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Baklava Tarifi, Nasıl Yapılır?
Glutensiz Baklava Tarifi
Malzemeler;
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke (balsamik sirke hariç)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı glutensiz un
- Ceviz
- Mısır nişastası
Glutensiz Baklava Nasıl Yapılır?
- Sıvı malzemeler karıştırılır, üzerlerine glutensiz un ve kabartma tozu eklenir
- Tüm malzemeler iyice karıştırılıp ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurulur
- Elde edilen hamur 30 küçük parçaya bölünür
- Merdane yardımı ile ilk 15 parça servis tabağı boyutunda açılır (Yapışmamaları için tezgaha nişasta eklenir)
- Açılan yufkalar birbiri üstüne dizilir
- Üst üste dizili yufkalar yeniden merdane ile açılır, tepsiye yerleştirilir ve üstü bolca cevizle doldurulur
- 30 parçaya bölünen hamurun kalan diğer 15 parçası da aynı şekilde açılır ve cevizli hamurun üzeri kapatılır
- Hamurun üzerine tereyağı sürülür ve 200°C’de ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar; yaklaşık 40 dakika pişirilir
- Glutensiz baklava hazır!