Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Baklava Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Temmuz 2023 20:18
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2023 05:58
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Baklava Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Baklava Tarifi, Nasıl Yapılır?

Glutensiz Baklava Tarifi

Malzemeler;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke (balsamik sirke hariç)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı glutensiz un
  • Ceviz
  • Mısır nişastası

Glutensiz Baklava Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeler karıştırılır, üzerlerine glutensiz un ve kabartma tozu eklenir
  • Tüm malzemeler iyice karıştırılıp ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurulur
  • Elde edilen hamur 30 küçük parçaya bölünür
  • Merdane yardımı ile ilk 15 parça servis tabağı boyutunda açılır (Yapışmamaları için tezgaha nişasta eklenir)
  • Açılan yufkalar birbiri üstüne dizilir
  • Üst üste dizili yufkalar yeniden merdane ile açılır, tepsiye yerleştirilir ve üstü bolca cevizle doldurulur
  • 30 parçaya bölünen hamurun kalan diğer 15 parçası da aynı şekilde açılır ve cevizli hamurun üzeri kapatılır
  • Hamurun üzerine tereyağı sürülür ve 200°C’de ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar; yaklaşık 40 dakika pişirilir
  •  Glutensiz baklava hazır!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa