Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Aşure Tarifi, Nasıl Yapılır?
Glutensiz Aşure Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı kara buğday
- 1 su bardağı üzüm
- 3 su bardağı şeker
- 8 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 fincan pirinç
- Portakal rendesi
- Çubuk tarçın
Üzeri için:
- Fındık
- Ceviz
- Tarçın
- Nar
- Kuru İncir
- Kayısı
Glutensiz Aşure Nasıl Yapılır?
- Nohut, kuru fasulye, karabuğday ve pirinç iyice yıkanır
- 12 saatte bir suyu değiştirilir, 48 saat boyunca suda bekletilir
- Nohut ve fasulye bir yerde, kara buğday ve pirinç ayrı bir yerde haşlanır
- Haşlanan malzemeler bir araya getirilir, şeker ilave edilir
- Pişmeye yakın portakal rendesi, süt ve mısır unu eklenir, bir süre daha pişirilir
- Glutensiz aşureler hazır!