Glutensiz Yemek Tarifleri: Creme Brulee (Krem Brule) Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
12 Temmuz 2023 19:40
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2023 06:22
Glutensiz Yemek Tarifleri: Creme Brulee (Krem Brule) Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Creme Brulee (Krem Brule) Tarifi, Nasıl Yapılır?

Creme Brulee (Krem Brule) Tarifi

Malzemeler;
  • 5 tane yumurta sarısı
  • 5 Yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Su bardağı krema
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 Paket vanilya

Karameli için:

  • 4 yemek kaşığı esmer şeker

Creme Brulee Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir
  • Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilya büyük bir kapta karıştırılır
  • Kısık ateşte süt ve krema ısıtılır
  • Kaynamaya yakınken ateşten alınır ve 10 dakika dinlenmesine izin verilir
  • Ardından yumurtalı karışıma ağır ağır eklenir, hızla çırpılır
  • Tereyağı da eklenerek 1-2 dakika kadar daha karıştırılır ve mini fırın kaplarına eşit olarak paylaştırılır
  • Fırın kapları geniş bir fırın tepsisine dizilir, tepsinin tabanına 1 parmağı geçmeyecek kadar su eklenir
  • Kullanılan kapların yeterince derin olduğundan emin olunmalı ki pişirme sırasında dipte kaynayan su tatlılara temas etmesin.
  • Tepsi üzerindeki tatlılarla beraber 120°C’de ısıtılan fırına yerleştirilir ve 40 dakika kadar pişirilir
  • Tatlılar fırından çıkarılır, ılımaları beklenerek buzdolabına yerleştirilir
  • Soğuyan tatlıları servis etmeden önce üzerlerine esmer şeker serpiştirilir ve pürmüzle yakılarak karamelize bir kıvam alması sağlanır
  • Krem karamel tadında krem brule servise hazır.

Not: Eğer evinizde pürmüz bulunmuyorsa onun yerine fırınınızın ızgarasını da kullanabilirsiniz.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa