Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Creme Brulee (Krem Brule) Tarifi, Nasıl Yapılır?
Creme Brulee (Krem Brule) Tarifi
Malzemeler;
- 5 tane yumurta sarısı
- 5 Yemek kaşığı toz şeker
- 2.5 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Su bardağı krema
- Yarım su bardağı süt
- 1 Paket vanilya
Karameli için:
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
Creme Brulee Nasıl Yapılır?
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir
- Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilya büyük bir kapta karıştırılır
- Kısık ateşte süt ve krema ısıtılır
- Kaynamaya yakınken ateşten alınır ve 10 dakika dinlenmesine izin verilir
- Ardından yumurtalı karışıma ağır ağır eklenir, hızla çırpılır
- Tereyağı da eklenerek 1-2 dakika kadar daha karıştırılır ve mini fırın kaplarına eşit olarak paylaştırılır
- Fırın kapları geniş bir fırın tepsisine dizilir, tepsinin tabanına 1 parmağı geçmeyecek kadar su eklenir
- Kullanılan kapların yeterince derin olduğundan emin olunmalı ki pişirme sırasında dipte kaynayan su tatlılara temas etmesin.
- Tepsi üzerindeki tatlılarla beraber 120°C’de ısıtılan fırına yerleştirilir ve 40 dakika kadar pişirilir
- Tatlılar fırından çıkarılır, ılımaları beklenerek buzdolabına yerleştirilir
- Soğuyan tatlıları servis etmeden önce üzerlerine esmer şeker serpiştirilir ve pürmüzle yakılarak karamelize bir kıvam alması sağlanır
- Krem karamel tadında krem brule servise hazır.
Not: Eğer evinizde pürmüz bulunmuyorsa onun yerine fırınınızın ızgarasını da kullanabilirsiniz.