Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Revani Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Temmuz 2023 06:41
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2023 06:48
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Revani Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Revani Tarifi, Nasıl Yapılır?

Glutensiz Revani Tarifi

Malzemeler;
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı glutensiz irmik
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Glutensiz Revani Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gereken tüm malzemeler karıştırılır, yoğurulur ve yumuşak, homojen bir kıvama geldiğinde fırın tepsisine boşaltılır
  • Önceden ısıtılan fırında 180°C’de üzeri kızarıncaya 25-30 dakika kadar pişirilir
  • Şerbet için gerekli malzemeler karıştırılır, pişirilir
  • Dökerken, Eğer revani sıcaksa şerbet soğuk, revani soğuksa şerbet sıcak olmalı
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa