Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Revani Tarifi, Nasıl Yapılır?
Glutensiz Revani Tarifi
Malzemeler;- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı glutensiz irmik
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Glutensiz Revani Nasıl Yapılır?
- Hamur için gereken tüm malzemeler karıştırılır, yoğurulur ve yumuşak, homojen bir kıvama geldiğinde fırın tepsisine boşaltılır
- Önceden ısıtılan fırında 180°C’de üzeri kızarıncaya 25-30 dakika kadar pişirilir
- Şerbet için gerekli malzemeler karıştırılır, pişirilir
- Dökerken, Eğer revani sıcaksa şerbet soğuk, revani soğuksa şerbet sıcak olmalı